Immediaatprothese

Van eigen gebit naar je eerste kunstgebit

Wat is een immediaatprothese?

Een immediaatprothese (ook wel noodprothese genoemd) wordt aangemeten terwijl je nog je eigen tanden en kiezen hebt. Na het trekken van je tanden en kiezen wordt deze prothese geplaatst. Het dient als tijdelijk kunstgebit zodat je mond vast kan wennen aan een volledig kunstgebit. Na zes tot acht maanden vervangen we de immediaatprothese door jouw definitieve kunstgebit. Zowel de noodprothese als definitieve prothese worden voor ten minste 75% vergoed vanuit je basisverzekering.

Werkwijze immediaatprothese

Goede start
Vanaf het eerste moment dat je de immediaatprothese draagt, moet het goed voelen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan het kiezen van tandvormen, kleuren en tandvlees kleur. Ook al is het een tijdelijke tandprothese, wij gebruiken hiervoor kwalitatief hoogwaardig materiaal. Een eerste kunstgebit is een grote stap in iemands leven. Daarom hechten wij ook veel belang aan een goede start.

Duidelijk plan
Tijdens het proces zijn wij helder en transparant over het behandelplan en krijgje duidelijk inzicht in de te verwachten behandelingen, inclusief de geschatte tijdsduur en de kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Gewenst resultaat
Wij merken dat de meeste mensen zo snel mogelijk een kunstgebit op implantaten willen; het zogeheten klikgebit. De weg ernaartoe is intensief en daarom begeleiden en adviseren wij je tijdens het gehele traject. Tenslotte hebben we hetzelfde doel: een gelukkige patiënt met een hersteld kauwvermogen die zichzelf weer vol trots herkent in de spiegel!

Wat kost een immediaatprothese?

Jouw eerste kunstgebit, een immediaatprothese, wordt in de meeste gevallen voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Smilemakerz werkt samen met alle zorgverzekeraars. Wil je weten hoe de kosten voor jouw immediaatprothese zullen uitvallen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek bij een van onze praktijken in Enschede, Hengelo & Eibergen.

Voordelen van een immediaatprothese

Het grootste voordeel van deze tijdelijke tandprothese is het feit dat je nooit zonder tanden naar huis gaat. De prothese wordt direct na het trekken van de tanden geplaatst. Hiermee beperken we ook zo veel mogelijk de zwelling van de kaak.

Jouw voordelen van een immediaatprothese bij Smilemakerz

Door het gebruik van de nieuwste technieken altijd een optimale pasvorm

Wij maken altijd gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal

Rekening houdend met al jouw wensen

Alle behandelingen (incl. trekken van tanden en plaatsen implantaten) onder één dak

Gespecialiseerd in mensen met angst

Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht