Frameprothese

Gemaakt van metaal

Een frame prothese is gemaakt van metaal en van de drie opties de meest betrouwbare en stevige constructie. Omdat metaal zo sterk is kunnen er kleine ankertjes gemaakt worden om de tanden waaraan het frame zich op zijn plek houdt. Deze ankertjes zijn zo onopvallend mogelijk gemaakt.

Nog een voordeel van de sterkte is dat het frame heel dun gemaakt kan worden. Je hoeft dus niet je hele gehemelte te bedekken met kunststof, een kleine verbinding is voldoende.

Zo ervaar je veel meer rust en vrijheid in de mond en wordt je smaak zo min mogelijk beïnvloed.

Eenvoudig uit te breiden

Het lijkt alleen maar voordelen te hebben, maar zoals bij alles is het belangrijk goed op de details te letten.

Hoewel een frameprothese een uitstekende keuze is, vereist het zorgvuldige afstelling en onderhoud om je tanden en kiezen te beschermen tegen mogelijke schade door metalen deeltjes.

Een jaarlijkse controle is daarom aan te raden, zodat wij eventuele toekomstige problemen kunnen herkennen en voorkomen.

Ondanks dat de frameprothese de duurste optie is, biedt het veel zekerheid, vrijheid en duurzaamheid. Frameprotheses gaan doorgaans het langst mee van alle opties. Bovendien, mocht er een tand of kies verloren gaan, dan kan deze prothese eenvoudig worden uitgebreid, wat een groot voordeel is.

Wil je weten hoe de kosten voor jouw frameprothese zullen uitvallen? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek bij een van onze praktijken in Enschede, Hengelo, Almelo, Goor of Neede.