In 3 stappen naar jouw eerste kunstgebit

Snel en pijnloos, bij Smilemakerz!

Het krijgen van je eerste kunstgebit kan een grote stap zijn, bij SmilemakerZ maken we het proces eenvoudig en pijnloos. Lees verder om te ontdekken hoe je in slechts drie stappen je eerste kunstgebit kunt krijgen.

Om te beginnen, wat is een noodprothese eigenlijk?

We noemen de noodprothese ook wel een immediaatprothese. Dit is het eerste kunstgebit welke je krijgt wanneer je tanden en kiezen getrokken zijn. De noodprothese zorgt ervoor dat je tandvlees geneest en dat je direct went aan het dragen van een kunstgebit.

Bij een reguliere tandprothetische praktijk kan het proces van een noodprothese vaak wel 4 tot 5 afspraken vereisen. Bij SmilemakerZ hebben we dat proces teruggebracht tot maximaal 3 afspraken. We leggen ons proces graag aan je uit.

1. Gratis informatie en adviesgesprek

(+ eventuele mondscan)

We nodigen alle (nieuwe) patiënten bij ons uit voor een vrijblijvend en laagdrempelig informatiegesprek. We vinden het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de behandelaar en tijdens dit eerste gesprek luisteren we naar je wensen en kijken we samen naar de mogelijkheden. Vanaf het eerste moment dat je de immediaatprothese draagt, moet het goed voelen.

Wij besteden dan ook veel aandacht aan het kiezen van tandvormen, kleuren en tandvlees kleur. Ook al is het een tijdelijke tandprothese, wij gebruiken hiervoor kwalitatief hoogwaardig materiaal. Een eerste kunstgebit is een grote stap in iemands leven. Daarom hechten wij ook veel belang aan een goede start.

header-start-prothese

De mondscan

Mocht je al helemaal overtuigd zijn en klaar zijn om de stap te zetten, kunnen we tijdens de eerste afspraak al direct een mondscan maken. Met onze mondscanner vermijden we het vervelende gips happen! Daarnaast is de mondscanner ook nog eens heel precies, zo weten we zeker dat de prothese straks goed past.

💡Goed om te weten: tijdens dit informatiegesprek kunnen wij al heel transparant de eigen bijdrage aan je communiceren. Zo kom je nooit voor financiële verrassingen te staan.

2. Tanden trekken en prothese plaatsen

Voordat we de prothese gaan vervaardigen overleggen we eerst met de tandarts of kaakchirurg wanneer de tanden en kiezen getrokken zullen worden. Wij werken nauw samen met verschillende ervaren tandartsen en kaakchirurgen waar we je naar kunnen doorverwijzen. Al onze partners hebben veel ervaring met angstige patiënten, dus je bent in goede handen. Natuurlijk kun je dit ook bij een tandarts naar eigen voorkeur laten doen. 

Wij zorgen ervoor dat de prothese klaar is voordat je tanden getrokken zijn. Na het trekken van de tanden wordt de prothese direct in de mond geplaatst. Zo hoef je niet zonder tanden te lopen en kan je mond direct wennen aan het kunstgebit. De prothese draagt ook bij aan de genezing van het tandvlees.

3. Nacontrole

Natuurlijk kan zo’n eerste kunstgebit even wennen zijn. Daarom nodigen we al onze patiënten uit voor een nacontrole. Tijdens deze afspraak zullen we je kunstgebit zorgvuldig controleren op pasvorm en comfort, en indien nodig aanpassingen maken om druk- of pijnplekken te verlichten. 

Overweeg je ook de overstap naar een kunstgebit?

Kom nu langs voor een gratis informatie gesprek in een van onze vestigingen in Enschede, Hengelo, Almelo, Goor of Neede.

Maak een afspraak in een praktijk in de buurt. Ons team van experts kijken uit naar je komst!

Wat kost een eerste kunstgebit (noodprothese)?

Wees niet bang voor een hoge rekening! Gemiddeld betaal je €175-250 aan eigen kosten voor een noodprothese. Ja, ook de noodprotheses die wij volgens de nieuwste technieken vervaardigen. De rekening kan ook nog zonder moeite in termijnen betaald worden. Heb je een tandverzekering? Dan is de kan zeer groot dat je helemaal geen eigen kosten hebt (buiten je eigen risico om).

Moet ik wennen aan mijn eerste kunstgebit?

In het begin kan het even wennen zijn aan je prothese. Dat is normaal. Het praten kan wat onwennig zijn, je zou bijvoorbeeld kunnen slissen of sommige geluiden kunnen anders klinken. Maar maak je geen zorgen, na een paar dagen zal het al beter gaan!

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig voor een afspraak bij Smilemakerz?

Nee, je kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Wij kijken dan graag met je mee naar de mogelijkheden en zullen dit uiteindelijk overleggen met de desbetreffende tandarts of kaakchirurg.

Ik wil graag een klikgebit, is dit ook mogelijk?

Je zult eerst 6 maanden het noodgebit dragen, na die 6 maanden maken we een definitieve prothese en ongeveer een jaar nadat u tandloos bent geworden (dus vanaf het plaatsen van de eerste noodprothese) kunt u aanspraak maken op implantaten. In bijna alle gevallen worden de implantaten in de onderkaak vergoed door uw zorgverzekeraar. Echter moet hiervoor wel een aanvraag worden ingediend. 

Neem contact met ons op!

Heb je nog andere vragen? Laat je gegevens achter en een van onze experts zal zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA, het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.