Veelgestelde vragen

Wanneer je voor het eerst een kunstgebit of partiële prothese overweegt, heb je vast een aantal vragen. Uiteraard kun je ons altijd bellen voor een antwoord.
Maar wellicht vind je het ook hieronder. Dit is een overzicht van de meest gestelde vragen die wij in onze praktijk binnenkrijgen.

Hoe is de financiële afwikkeling geregeld?

De financiële afwikkeling loopt bij ons via Infomedics. Zij handelen het debiteurenbeleid af om een aantal redenen. Wanneer je vragen hebt over een factuur of betaling kun je dus bij Infomedics terecht. Ook voor het maken van betaalafspraken. Je hoeft SmilemakerZ hiervoor dus niet te bellen voor dit soort zaken.

Moet ik direct betalen?
Nee, je hoeft bij ons voor een normaal kunstgebit niets af te rekenen wanneer je deze op komt halen. Heb je ervoor gekozen om jouw prothese te voorzien van extra’s om deze uniek te maken? Dan kan het zijn dat je hiervoor bij het ophalen van je prothese geld moet betalen. Dit zullen wij vooraf duidelijk aangeven en uiteraard kun je bij ons pinnen.
Wat kost een kunstgebit precies?

De exacte kosten van jouw kunstgebit zijn pas duidelijk wanneer je bij ons bent geweest en je wensen met ons besproken hebt. Je krijgt dan van ons een offerte op maat die je mee krijgt naar huis. Op deze begroting staan ook al de vergoedingen van je verzekering vermeld.

Een indicatie van de kosten voor een nieuw kunstgebit vind je hier.

Is het verstandig een tandartsverzekering af te sluiten?

Dat hangt helemaal van jouw persoonlijke situatie af. Er zijn ook voor kunstgebitdragers goede verzekeringen af te sluiten. Wij adviseren je hier graag over. Het hangt er hierbij vanaf wat voor werkstuk er gemaakt moet worden en bij welke verzekeringsmaatschappij je bent aangesloten. Wij kunnen je hierover adviseren tijdens een kennismakingsgesprek.

Ik denk dat ik een kunstgebit moet, wat nu?
Wij krijgen dagelijks nieuwe patiënten die ontzettend veel pijn aan hun eigen gebit hebben. Op het moment dat ze de telefoon pakken om voor het eerst een afspraak te maken hebben ze vaak al jaren van pijn en ellende achter zich en is eindelijk het moment daar dat ze willen doorpakken. SmilemakerZ zorgt er voor dat je binnen 24 uur een eerste kennismakingsgesprek hebt als je dat wilt. Het is ons doel om je snel en vakkundig te kunnen helpen. Wij trekken hier bijzonder veel tijd voor uit omdat je jouw verhaal kwijt moet kunnen. Wij hopen dat er hierdoor een stevige en gezonde vertrouwensbasis wordt gevormd.

Vervolgens gaan wij samen je wensen bespreken en gaan we op zoek naar een geschikte expert die jou begeleidt in het proces naar een kunstgebit. We ontwerpen samen met jou jouw ideale prothese. Na het trekken van de tanden en het plaatsen van de prothese komt je gewoon weer bij ons voor controlebehandelingen en het eventueel verhelpen van pijnklachten. Je hoeft dan in principe nooit meer naar de tandarts maar blijft bij ons onder controle.

Ik heb geen tandarts, kan ik bij SmilemakerZ terecht?

Jazeker! Onze deur staat open voor iedereen. Zelfs als je geen tandarts hebt of al jarenlang niet naar de tandarts bent geweest. SmilemakerZ heeft een mooi team van experts om zich heen verzameld. Mocht het zo zijn dat je een tandarts nodig hebt, dan kunnen wij je makkelijk doorverwijzen.

Moet mijn tandarts of huisarts mij doorverwijzen of toestemming geven?
Nee hoor. Wij zijn een tandprothetische praktijk. Wij zijn een eerstelijns zorgverlener en wij hebben contracten met zorgverzekeraars en declareren rechtstreeks. De tandprotheticus is de aangewezen persoon om voor jou een nieuw kunstgebit te maken. Je hebt dus geen doorverwijzing nodig van je huisarts of tandarts wanneer je graag bij SmilemakerZ een behandeling wilt. Plan gerust een gratis kennismakingsgesprek in en dan kunnen wij kijken of en hoe wij je het beste kunnen helpen. Je zit hierna nog nergens aan vast.
Mag ik zelf de kleur van mijn tanden uitzoeken?

Jazeker! Het concept van SmilemakerZ is zo ingericht dat je bij ons veel vrijheid hebt in het bepalen van het uiterlijk en de fysiologische eigenschappen van jouw kunstgebit. Wij besteden ruim aandacht aan de mogelijkheid je prothese echt uniek te maken. Bij SmilemakerZ heb je buitengewoon veel mogelijkheden om een kunstgebit naar wens te laten maken. Bekijk hier onze behandelingen.

Geven jullie ook een second opinion?

Ja, dat doen we. Heb je recent (ongeveer de afgelopen 2 jaar) een prothese laten maken bij een andere zorgverlener en ben je niet tevreden over bepaalde aspecten zoals bijvoorbeeld het uiterlijk, de pasvorm of ervaar je pijn? Dan kun je bij ons een afspraak maken om dit door ons te laten beoordelen.

Ook hier is het ons voornemen om je snel te woord te staan. Wij nemen de tijd om naar jouw verhaal te luisteren, gaan de prothese bekijken en zullen je handvatten geven om een mening over het geheel te vormen. Indien gewenst kunnen wij een onderdeel van de oplossing vormen. Voor een second opinion brengen wij geen kosten in rekening.