5 Tekenen dat je kunstgebit opgevuld moet worden

lees verder!

Als je een van onderstaande klachten ervaart is het waarschijnlijk dat jouw kunstgebit een opvulling nodig heeft. Het opvullen van een kunstgebit wordt ook wel een rebasing genoemd. Een rebasing vult de ruimte tussen je kaak en je prothese op. Na een rebasing past jouw kunstgebit weer perfect in de mond en zullen alle klachten moeten verdwijnen. Een rebasing is gemiddeld minimaal om de twee jaar nodig. Je kunt de noodzaak van een rebasing o.a. herkennen aan de volgende klachten:

  1. Je kunstgebit zit los of valt soms uit
  2. Je moet kleefpasta gebruiken om uw kunstgebit op zijn plek te houden
  3. Je heeft last van pijnlijke plekjes in de mond
  4. Je kunt met uw kunstgebit lastig praten of eten
  5. Tijdens het eten komt er voedsel tussen uw kaak en uw kunstgebit

Wat zijn de kosten voor een rebasing?

De kosten voor het opvullen van een normale gebitsprothese bedragen gemiddeld € 185,- per kaak. Hiervan wordt 90% vergoed vanuit je basisverzekering. Je betaalt dus ongeveer €18,50 zelf. Let hierbij wel op dat eerst je eigen risico geldt.

Waarom is het opvullen van uw Kunstgebit noodzakelijk?

In de loop der jaren ontstaat er een natuurlijk proces waarbij je kaken slinken en van vorm veranderen. Dit heeft als oorzaak dat jouw kunstgebit op den duur los gaat zitten en niet meer goed in de mond past. Wij kunnen je gebitsprothese namelijk voorzien van een nieuwe basis die de ontstane ruimte tussen het kunstgebit en je kaak opvult. Dit zorgt voor een vaster zittend kunstgebit en een veel groter draagcomfort. Zo haal je maximaal plezier uit jouw gebitsprothese!

De voordelen van een rebasing bij SmilemakerZ:

  • Je krijgt jouw kunstgebit dezelfde dag weer mee naar huis, zo hoef je niet lang zonder gebit te lopen!
  • Het kunstgebit wordt weer perfect passend gemaakt, hierdoor zullen jouw klachten verdwijnen.
  • Je krijgt jouw kunstgebit schoon en gepolijst weer mee naar huis.
  • Je kan bij ons snel terecht voor een afspraak.
  • Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren op Google!

Lees onze andere artikelen

Een noodgebit verandert je leven

Een noodgebit verandert je leven

Je eerste kunstgebit, we noemen het ook wel een noodgebit. Maar is een noodgebit eigenlijk wel een noodgebit? Of is dit de verlossing op jarenlange beperkingen en de stap naar een nieuwe fase van je leven? De meeste mensen die bij ons de aanvraag doen voor een...

read more
7 Tips om je kunstgebit in topconditie te houden!

7 Tips om je kunstgebit in topconditie te houden!

Hoe je met onze 7 simpele tips ervoor zorgt dat je kunstgebit in topconditie blijft: 1. Reinig je gebitsprothese met de juiste producten Het is logisch dat je kunstgebit dagelijks in aanraking komt met voedsel, maar ook bacteriën. Het is dus van belang je kunstgebit...

read more