Start prothese

Het begin…

Een start prothese wordt aangemeten terwijl je nog tanden en kiezen hebt. Na het trekken van je tanden en kiezen wordt deze prothese geplaatst. Het dient als tijdelijk kunstgebit zodat je mond vast kan wennen aan een volledig kunstgebit. Na zes tot acht maanden vervangen we de startprothese door een smart prothese. Beide protheses worden voor ten minste 75% vergoed vanuit je basisverzekering.

Goede start

Vanaf het eerste moment dat je de start prothese draagt, moet het goed voelen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan het kiezen van tandvormen, kleuren en tandvleeskleur. Ook al is het een tijdelijke tand prothese, wij gebruiken hiervoor kwalitatief hoogwaardig materiaal. Een eerste kunstgebit is een grote stap in iemands leven. Daarom hechten wij ook veel belang aan een goede start.

Duidelijk plan

Tijdens het proces zijn wij helder en transparant over het behandelplan en krijg  je duidelijk inzicht in de te verwachten behandelingen, inclusief de geschatte tijdsduur en de kosten. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Gewenst resultaat

Wij merken dat de meeste mensen zo snel mogelijk implantaten willen; het zogenaamde klikgebit. De weg er naartoe is intensief en daarom begeleiden en adviseren wij je tijdens het gehele traject. Tenslotte hebben we hetzelfde doel: een gelukkige patiënt met een hersteld kauwvermogen die zichzelf weer vol trots herkent in de spiegel!