Behandelingen

Verschillende kunstgebitten

Nieuw kunstgebit

Met een nieuw kunstgebit gaat er een wereld voor je open. Het zorgt er niet alleen voor dat je geen ongemakken in je mond meer ervaart, maar ook dat je fijne relaties kunt opbouwen en meer zelfvertrouwen krijgt.

Persoonlijk advies

SmilemakerZ biedt je meer dan een nieuw kunstgebit. Wij geven je persoonlijk advies en ontwerpen samen met jou jouw ideale kunstgebit, klikgebit of tandprothese. Om een design te maken dat perfect bij je past is het belangrijk om te weten wat jouw leefstijl is, of je muzikale talenten hebt die je graag uitoefent en of je culinaire wensen hebt waar wij rekening mee moeten houden. Daarnaast zijn ook sportieve ambities en esthetische wensen bijzonder relevant. Het aanmeten van een nieuw kunstgebit begint dus altijd met een informeel gesprek om elkaar te leren kennen.

Veel mogelijkheden

De laatste jaren heeft de technologie zich razendsnel ontwikkeld en dat betekent dat wij digitaal kunnen ontwerpen. Het voordeel hiervan is dat jouw gebit wordt gescand en je dus niet meer hoeft te happen. Bovendien kunnen wij zo jouw kunstgebit op de millimeter nauwkeurig afstemmen op jouw kaken voor een perfecte pasvorm. Afhankelijk van je behoefte kunnen wij je een volledig of gedeeltelijk kunstgebit aanmeten.

Volledig kunstgebit aanmeten

Een volledig kunstgebit wordt voor ten minste 75% vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten hiervoor blijven dus altijd beperkt. Wanneer je kiest voor het aanmeten van een volledig kunstgebit dan doorlopen we zes stappen:

  • Kennismakingsgesprek
  • Behandelplan
  • Digitale scan gebit
  • Vorm en kleur bepalen
  • Passen prothese
  • Plaatsen kunstgebit

Na plaatsing van het kunstgebit is er in principe geen controle meer nodig. Ervaar je pijnklachten? Bel ons dan direct. Wist je trouwens dat je iedere vijf jaar een nieuw kunstgebit mag aanvragen bij je zorgverzekeraar?

In onze praktijk ontwerpen we vier soorten volledige protheses

Start prothese

Deze dient als tijdelijk kunstgebit om je mond te laten wennen aan jouw eerste (volledige) tand prothese.

Smart prothese

Wittere tanden of een diamantje op je tand? Met een smart prothese kiest jij dat extraatje wat je mooi vindt.

Kopie prothese

Dit is een kopie van je huidige (kunst)gebit en wordt gemaakt wanneer je tanden aan vervanging toe zijn.

Klikgebit

Deze tandprothese wordt geplaatst op implantaten waardoor je meer houvast zult ervaren.